Η ΑΕΝ Μηχανικών Χίου έδωσε το παράδειγμα

«Συλλέγω αίμα, δίνω δώρο ζωής για τον πάσχοντα ασθενή»

Την έμπρακτη υποστήριξη του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου απέδειξαν σήμερα οι σπουδαστές και ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου.Συνολικά πάνω από 30 σπουδαστές έλαβαν μέρος στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Κ.Α.Π.Η..

Στο Κ.Α.Π.Η.  ο «π» συνάντησε την ιατρό Μαρία Παναγιωτέλλη, η οποία σε δηλώσεις της επιβεβαίωσε και την μεγάλη προσέλευση, την οποία έχει και ανάγκη το τμήμα αιμοδοσίας:

«Τα αποθέματα είναι χαμηλά,  ο Covid-19 δεν μας έχει διασφαλίσει την μόνιμη προσέλευση αιμοδοτών διότι φοβούνται πάρα πολύ και μας έχει στοιχίσει».

Ωστόσο η σημερινή ημέρα αποτελεί για την ίδια απόδειξη ότι υπάρχει παιδεία καθώς οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανικών συμμετείχαν ενεργά, σε  αυτή την σημαντική προσπάθεια.

Η Προϊστάμενη του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου, Άννα Σωτηρίου συμπληρώνοντας ανέφερε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των σπουδαστών είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στην αιμοδοσία.

Στόχος του τμήματος αιμοδοσίας είναι να προσφέρει φιάλες αίματος και εκτός Χίου:

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε αίμα και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στους γειτονικούς νομούς» ανέφερε η κ. Σωτηρίου.

Πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία από τους σπουδαστές ΑΕΝ Μηχανικών Χίου

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σπουδαστές πανελληνίως καλούνται από τον Διοικητή της Ακαδημίας, Γ. Μάργαρη να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία προσφέροντας αίμα σε κοντινή υγειονομική μονάδα.

«Λόγω Covid-19 καλέσαμε τους σπουδαστές μας όπου και αν βρίσκονται να προσφέρουν αίμα σε υγειονομική μονάδα κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους» δήλωσε ο κ. Μάργαρης.

Έτσι κάλεσε και τους πολίτες να δείξουν το ίδιο ενδιαφέρον για «προσφορά στον συνάνθρωπο» όπως ανέφερε.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η αιμοδοσία στο Κ.Α.Π.Η. συνεχίζεται κανονικά κάθε Τρίτη από τις 08:30 π. μ. με 13:30 μ. μ. για όλο τον μήνα Απρίλιο.

Πηγή: Politischios.gr